11-06-2019 09:33
W Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego odbyły się warsztaty kulinarne z udziałem kucharza Kamila Lulisa. Warsztaty te zostały połączone z programem stypendialnym naszej uczennicy Aleksandry Pietrzak, która jest stypendystką Urzędu Marszałkowskiego. Tematem przewodnim była kuchnia polska XXI wieku. Uczniowie przygotowywali m.in.: sałatkę z nowalijek, ciabatę z kasztanami i rodzynkami, schab z kością podawany z konfidowanymi młodymi ziemniakami, puree z kalafiora, czekoladowo-kasztanowy fondat.
Warsztaty zostały zorganizowane przez p. Aldonę Charzyńską i p. Agnieszkę Umiastowską – opiekuna stypendystki Aleksandry Pietrzak.
Podziękowanie dla firmy TRANSGOURMET za zasponsorowanie naszej szkole produktów, które umożliwiły zorganizowanie tych warsztatów.
ZOBACZ GALERIE