18-03-2019 23:17
Zespół Szkół RCKU chętnie wspiera inicjatywy lokalne. Obchody Powiatowego Dnia Sołtysa, które w tym roku odbędą się w święto św. Józefa (19.03.) organizatorzy postanowili mocno osłodzić. Dziewczęta z klasy IIIb Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, pod kierunkiem pani Joanny Prokockiej wykonały więc wielki okolicznościowy tort na tą uroczystość.
Dzieło Martyny Frankowskiej, Aleksandry Offerczak, Dominiki Malejko i Kingi Sobczak sporządzono z 7 biszkoptów, na które zużyto 90 jaj. Do przełożenia sporządzono krem na bazie (m.in.) 6 litrów śmietanki i 6 kg serka mascarpone i 1,6 kg masła. Użyte ilości produktów niech świadczą o skali przedsięwzięcia.
Autorkom wypieku bardzo dziękujemy. Sołtysom i ich gościom życzymy zaś smacznego.
ZOBACZ GALERIE