17-01-2019 09:22
12 grudnia 2018 roku młodzież z "Ogrodnika" po raz kolejny wzięła udział w szkoleniu w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Ożarowie Mazowieckim. Tym razem tematem przewodnim były "Desery w kuchni miedzynarodowej". Uczniowie pod okiem profesjonalnego kucharza Karola Lisińskiego tworzyli prawdziwe cuda
:) Każdy mógł nauczyć się wykonywać rozmaite słodkości. Przygotowali miedzy innymi: Sernik z białej czekolady, Szarlotkę w tortilli z sosem waniliowym, Tiramisu, Naleśniki Suzette, Fondat czekoladowy oraz Tarta Tatin z jabłkami i lodami waniliowym.
Uczniowie byli zachwyceni warsztatami, mieli możliwość posługiwanie się profesjonalnym sprzętem, a także poznali specjalne surowce przeznaczone do cukiernictwa. Prowadzący docenił zaangażowanie i kreatywność naszych uczniów. Wiedzę, którą zdobyli, śmiało mogą wykorzystać w przyszłości.
ZOBACZ GALERIE