17-01-2019 09:22
19 grudnia 2018r. w „Ogrodniku” odbyły się warsztaty cukiernicze z lukrowania pierników, które poprowadziła pani Agnieszka Ganowicz-Rolbiecka, prowadząca bloga „Z SERCEM ROBIONE”. W warsztatach uczestniczyli uczniowie z klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Pani Agnieszka opowiadała jak zrobić lukier królewski, zaprezentowała techniki dekorowania pierniczków oraz zdobienia domków z piernika. Warsztaty cieszyły się ogromnym zainteresowaniem wśród młodzieży, która z uwagą obserwowała pokazy pani Agnieszki. Następnie uczniowie w świątecznej atmosferze dekorowali ciasteczka pod bacznym okiem prowadzącej, która na bieżąco udzielała cennych wskazówek technicznych dotyczących lukrowania. Spotkanie zorganizowała pani profesor Agnieszka Umiastowska, nauczyciel przedmiotów zawodowych naszej szkoły.
ZOBACZ GALERIE