starostwo powiatowe w sochaczewie

powiat sochaczew

Aktualności O SZKOLE Statut szkoły Kalendarz roku szkolnego 2024/2025 Matura 2025 PROJEKTY DOFINANSOWANE ZE ŹRÓDEŁ UE DLA UCZNIA i RODZICA Logowanie Dziennik Vulcan - powiat sochaczewski Egzamin Zadowowy PROGRAM WYCHOWAWCZO - PROFILAKTYCZNY Patronat WSIiZ Wykaz podręczników na rok szkolny 2024/2025 Instrukcja logowania Office365 ROK SZKOLNY 2022/2023 Rekrutacja 2023/2024 KIERUNKI KSZTAŁCENIA w roku szkolnym 2023/2024 Kształcenie zawodowe O patronie Konkursy i olimpiady UNESCO Kontakt z nami DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI BIP Wersja kontrastowa

Sprawozdanie Dominiki Malejko w ramach projektu: „Mazowsze – stypendium dla szkół zawodowych”

06-07-2020 17:26

A A A

Od września 2019 roku prowadzę Indywidualny Plan Rozwoju Zawodowego w ramach projektu: „Mazowsze – stypendium dla szkół zawodowych” w roku szkolnym 2019/2020. Dzięki temu stypendium zdołałam osiągnąć swoje marzenia i cele w zakresie zawodowym. Pomimo występującej sytuacji epidemiologicznej dałam radę ukończyć postawione założenia projektu. Moim nauczycielem – opiekunem była Pani Agnieszka Umiastowska.
 
Kierunkiem rozwoju zawodowego w ramach projektu było zapoznanie się ze współczesną dietą dzieci w wieku szkolnym, poziomem spożywania cukru w postaci słodyczy oraz konsekwencji zdrowotnych przy nadmiernym spożywaniu cukru. Projekt obejmował ankietę oraz warsztaty o tematyce zdrowego żywienia. Zamknięcie szkół przyczyniło się do przeprowadzenia warsztatów online. W czasie warsztatów dzieci dowiedziały się ważnych informacji odnoście zdrowego sposobu odżywiania i skutkach złego żywienia.
 
Przez wykonanie indywidualnego planu rozwoju zawodowego poszerzyłam wiedzę na temat współczesnej diety dzieci i ich edukacji na temat zdrowego odżywiania. Celem planu, było również rozbudowanie poczucia odpowiedzialności za własne zdrowie, uświadomienie roli składników odżywczych dla zdrowia człowieka.
 
Aby osiągnąć wyznaczone cele musiałam zorganizować odpowiednie działania. Dzięki fachowej literaturze poznałam tajniki ograniczania cukru w naszej diecie oraz elimanacje złego odżywiania. Przeprowadzone ankiety pomogły w przygotowaniu odpowiedniej prezentacji dla dzieci w wieku szkolnym. Fundusz stypendialny pomógł mi w realizacji kursu dietetyki oraz zakupu niezbędnych materiałów potrzebnych do samorealizacji w czasie trwania i realizacji projektu.
 
Zachęcam każdego ucznia szkoły zawodowej do wzięcia udziału w projekcie rozwoju zawodowego, ponieważ daje on wiele możliwości rozwojowych.

 
Prezentacja dostępna jest tutaj.
powiat sochaczew powiat sochaczew powiat sochaczew
202502 odwiedzin